5 namirnica koje pomažu u topljenju masnoća

Iako možda neke od ovih namirnica koristite svakodnevno, same ili u kombinaciji s drugim sastojcima, možda niste znali da su upravo ove namirnice ključne za topljenje masnoća. 5 namirnica koje pomažu u topljenju masnoća, pročitajte u nastavku.

Namirnice

U nastavku vam donosimo pregled 5 namirnica koje će vam pomoći u topljenju masnoća, stoga se preporučuju za korištenje u prehrani.

Češnjak

Češnjak sadrži alicin koji pomaže u topljenju masti i smanjenju kolesterola. Češnjak je bogat izvor vitamina B6 i C, vlakana mangana i kalcija. Jedan češnjak na dan se preporuča za učinkovito mršavljenje. Također je prirodni diuretik te povećava proizvodnju urina u organizmu, što dovodi do gubitka masti.

Špinat

Špinat je  bogat klorofilom, proteinima, mineralima željezom, magnezijem, fosforom te brojnim oligoelementima potrebnima za održavanje ravnoteže zdravlja. Odličan je izvor topivih vlakana, stoga je jedna od najučinkovitijih namirnica u procesu mršavljenja, ali i regulaciji razine kolesterola.U sastavu špinata pronalazi se i vitamin C koji ima antioksidacijsko djelovanje i sudjeluje u prevenciji prijevremenih znakova starenja.

Kokice

Kokice po svome sastavu imaju jako malo kalorija, lako se probavljaju i ne debljaju vas. Kokice imaju vrlo visok udjel koncentriranih antioksidansa, budući da se sastoje od svega četiri posto vode. Sadrže dosta vlakana i pomažu proces probave, reguliraju metabolizam i uklanjaju višak masnoće oko krvnih žila.

Jaja

Jaja sadrže esencijalne aminokiseline koje su potrebne da se izgradi mišićno tkivo. Izgradnja mišićnog tkiva jako je važna, jer što je veća mišićna masa – brži je metabolizam. Bogata su proteinima, vitaminima i mineralima te vam pomožu da energični započnete svoje jutro.

Čili papričice

Čili papričice povisuju katabolizam lipida u raznim organima i tkivima, što može zaštiti od povišenog kolesterola i pretilosti. Konzumiranje čili papričice pomaže u kontroli apetita i povećava potrošnju kalorijanakon obroka. Također, utječe na smanjenje osjećaja gladi i želje za izrazito masnom, slanom i slatkom hranom.

Želite li bolju koncentraciju na poslu? Evo što bi trebali konzumirati.

Leave a comment

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Dajem privolu da Be Seen Be Popular (BSBP) obrađuje i koristi moje osobne podatke ( ime i e-mail adresu ) u svrhu odgovora na postavljeni upit i slanja informacija povezanih uz web mjesto.